Tips og gode råd

Spisesteder

Restaurant Fatima

Restaurant Fatima er en lokal restaurant “oppe” urbanisationen og opkaldt efter ejeren. Fatima kommer oprindelig fra Egypten, og laver arabisk inspireret mad. Fatima har været med siden Urbanisationen startede.

Absolut et besøg værd. 

Los Elefantes kan skimtes i baggrunden.

Hjemmeside: https://restaurantguru.com/Riad-Cabrera-Spain

 

 

Coffee Shop "El Bar Arco"

El Bar Arco er beliggende ved “Byporten” til Cabrera.
Det er fabelagtig lokal bjergbar/restaurant i fantastiske omgivelser med strålende og opfindsom mad, serveret med ærbødighed, til en meget beskeden pris, noget som er lidt udsædvaneligt “oppe på bjerget”.
Peronalet taler både engelsk, spansk og tysk.
Denne El Bar Arco er helt sikkert et besøg værd.

Åbent fra kl. 10.00 til morgenmad, sidste ordre modtages kl. 20.00.
Restauranten har siesta-pause kl. 16.30-18.00.

Hostal/Restaurant "Thomas" - Turre

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hotel Thomas

Vandreture

Tag en byvandring i Turre

Turre har en lang og til tider turbulent historie efter at have været skueplads for forskellige konflikter mellem maurere og kristne gennem århundreder. Det blev beboet i slutningen af det 15. århundrede af Mudejar-maurerne, der blev tvunget ud af Mojacar af de katolske monarker efter den kristne erobring og fik til at slå sig ned i landet langt fra kysten. De dannede et Mudejar-arabisk kvarter i Turre, og i 1501 konverterede Mudejarerne til kristendommen, mange forsøgte at flygte til Afrika, men blev fanget og gjort til slaver. Efter Alpujarras-krigen 1568-1570 blev maurerne i Turre ført til markisen af Carpios ejendom i Cordoba. Dette efterlod Turre og Cabrera øde i mange år.‎

I 1838 kom der åbning af bly- og jernminer i bjergene, og det nød byer som Bedar, El Pinar og Turre godt af, for minedriften bød på velstand. Minerne lukkede i det 20. århundrede på grund af vanskeligheder med oversvømmelser og dårlig forvaltning, og Turre led en støt affolkning igen især efter den spanske borgerkrig.
I 1980’erne begyndte et langsomt opsving, og da jeg første gang besøgte Turre i midten af 1980’erne, var der ikke behov for nutidens fartpukler, da hullerne i vejen bremsede trafikken tilstrækkeligt.

Efterhånden som turistindustrien i Mojacar begyndte at ekspandere, nød Turre godt af arbejde i denne sektor og opførelsen af hoteller, villaer og lejligheder både der og i selve Turre.

turre-levante

Den gamle flyveplads

En besøg på den gamle  flyveplads kan du se de gamle hangarer, kontroltårn og landingsbane. At quoate Steve Ball – Lokal beboer “Jeg gik længden af landingsbanen og i den sydvestlige ende stadig synlige er markeringer fra en tennisbane og endda landingsbanen identifikator, 06, (landingsbane retning 060 grader). 

Som pilot selv ville jeg have elsket at lande her, wending min vej gennem Sierra Cabrera må have været en fantastisk flyvning. Tilsyneladende landingsbanen har ikke været brugt i omkring 40 år, men med en smule, hvis arbejde det ville være brugbart”.

Sådan finder du flyvepladsen:
https://www.youtube.com/watch?v=VkjF335cU04

Airfield

Leje af bil - HelleHollis

Helle Hollis tilbyder kvalitets biludlejning uden skjulte ekstras. Vi har 40 års erfaring i biludlejning på Costa del Sol, og har en flåde på 1500 biler. Vi er åben 24 timer alle ugens 7 dage. Alle vores servicemedarbejdere taler flydende engelsk, og mange tillige dansk,

Når du ankommer til Malaga Lufthavn, bliver du afhentet af en gratis courtesy bus service, som på under 2 minutter bringer dig til hovedkontoret. Du undgår lang ventetid, og du kan ankomme på hvilket som helst tidspunkt af døgnet.

HH er kendt for at være et fair og service-minded biludlejningsfirma, hvor du får en tryg og stressfri start på din ferie.

Hos HH booker man direkte med firmaet og ikke gennem en broker, dette gør at man eksempelvis kun betaler for bilforsikring en gang og yderst konkurrence dygtige priser. 
Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.   

Hjemmeside: https://www.hellehollis.com/dk